Pühapäevahommikune Bruschetta

Jagan Teiega ka enda lemmik kiirtoitu, mida on lihtne valmistada ja mis maitseb suurepäraselt. Retsept on pärit raamatust “Pereköögi kokaraamat”.

Vaja läheb:

400g tomateid

2-3 küüslauguküünt

0,5dl õli

1spl kuivatatud basiilikut

1tl soola

1 pikk sai

100g riivitud juustu

bruschetta3

Esmalt tükelda tomatid ja purusta küüslauguküüned. Lisa kaussi ka õli ja maitsesta ning jäta sega tunnikeseks seisma. Viiluta sai ja rösti ahjus paar minutit 250 kraadi juures. Seejärel keera saiad teist pidi, tõsta igaühele tomatikastet ja puista üle juustuga. Küpseta veel, kuni juust sulab.

bruschetta2

Mina kasutan enamasti kirsstomateid, kuna poe tomatitest on neil kõige enam tomatimaitset. Suvel aga sööme vastavalt sellele, mis kasvuhoones on valmis saanud. Kuivatatud basiiliku asemel tükeldasin tunde järgi tomati hulka värsket basliilikut. Küüslauku lisan ka veidi rohkem, samal põhjusel, et maitse ei ole nii tugev. Kindlasti proovige sügisel värske Eesti küüslauguga! Lihtsalt imeline, aga ärge siis liiale minge, pigem vähem, kui rohkem. Maitseaineid ma ei kasuta, kui, siis pipart.

bruschetta1

Head isu ja ilusat pühapäeva!

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: