Pühapäevahommikune Bruschetta

Jagan Teiega ka enda lemmik kiirtoitu, mida on lihtne valmistada ja mis maitseb suurepäraselt. Retsept on pärit raamatust “Pereköögi kokaraamat”.

Vaja läheb:

400g tomateid

2-3 küüslauguküünt

0,5dl õli

1spl kuivatatud basiilikut

1tl soola

1 pikk sai

100g riivitud juustu

bruschetta3

Esmalt tükelda tomatid ja purusta küüslauguküüned. Lisa kaussi ka õli ja maitsesta ning jäta sega tunnikeseks seisma. Viiluta sai ja rösti ahjus paar minutit 250 kraadi juures. Seejärel keera saiad teist pidi, tõsta igaühele tomatikastet ja puista üle juustuga. Küpseta veel, kuni juust sulab.

bruschetta2

Mina kasutan enamasti kirsstomateid, kuna poe tomatitest on neil kõige enam tomatimaitset. Suvel aga sööme vastavalt sellele, mis kasvuhoones on valmis saanud. Kuivatatud basiiliku asemel tükeldasin tunde järgi tomati hulka värsket basliilikut. Küüslauku lisan ka veidi rohkem, samal põhjusel, et maitse ei ole nii tugev. Kindlasti proovige sügisel värske Eesti küüslauguga! Lihtsalt imeline, aga ärge siis liiale minge, pigem vähem, kui rohkem. Maitseaineid ma ei kasuta, kui, siis pipart.

bruschetta1

Head isu ja ilusat pühapäeva!

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: