Toorjuustutort moosiga

Tegemist on meie pere ühe lemmikuga. Kuna viimasel ajal olen ma pidanud selle koogi retsepti korduvalt jagama, siis otsustasin selle siia üles riputada, et vanad ja uued soovijad selle lihtsa vaevaga üles leiaksid.

kook

Põhi: 150g kaeraküpsiseid, 50g sulatatud võid;

Kate: 300g maitsestamata toorjuustu, 2dl vahukoort, 1dl (tuhk)suhkrut, 1dl põldmarjamoosi;

Kaunistuseks: mandlilaaste.

Purusta küpsised ning sega sulavõiga. Soovi korral võid põhja hulka lisada purustatud mandlilaaste. Suru segu lahtikäiva 24cm läbimõõduga koogivormi põhja ja pane külma.

Juhul, kui moos on liialt vedel, pane see sõelale nõrguma. Sega toasoe toorjuust suhkruga. Vahusta vahukoor ja sega toorjuustu hulka. Lisa moos, kuid ära sega üleliia hoolikalt, kuna kate võiks jääda kirju. Laota juustukate vormi küpsisepõhjale ning lase paar tundi kuni üleöö külmas seista. Serveerimisel kaunista soovi korral mandlilaastudega.

Põldmarjamoosi asemel võib kasutada mustika-, mustsõstra- või mõnd muud maitsvat moosi. Samuti võib kasutada vaid marju, nt kirsse.

Retsept on pärit kokaraamatust “Pereköögi kokaraamat”, lk 397. Kuid olen seda oma maitse järgi kohandanud.

Head isadepäeva!

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: