Toorjuustutort moosiga

Tegemist on meie pere ühe lemmikuga. Kuna viimasel ajal olen ma pidanud selle koogi retsepti korduvalt jagama, siis otsustasin selle siia üles riputada, et vanad ja uued soovijad selle lihtsa vaevaga üles leiaksid.

kook

Põhi: 150g kaeraküpsiseid, 50g sulatatud võid;

Kate: 300g maitsestamata toorjuustu, 2dl vahukoort, 1dl (tuhk)suhkrut, 1dl põldmarjamoosi;

Kaunistuseks: mandlilaaste.

Purusta küpsised ning sega sulavõiga. Soovi korral võid põhja hulka lisada purustatud mandlilaaste. Suru segu lahtikäiva 24cm läbimõõduga koogivormi põhja ja pane külma.

Juhul, kui moos on liialt vedel, pane see sõelale nõrguma. Sega toasoe toorjuust suhkruga. Vahusta vahukoor ja sega toorjuustu hulka. Lisa moos, kuid ära sega üleliia hoolikalt, kuna kate võiks jääda kirju. Laota juustukate vormi küpsisepõhjale ning lase paar tundi kuni üleöö külmas seista. Serveerimisel kaunista soovi korral mandlilaastudega.

Põldmarjamoosi asemel võib kasutada mustika-, mustsõstra- või mõnd muud maitsvat moosi. Samuti võib kasutada vaid marju, nt kirsse.

Retsept on pärit kokaraamatust “Pereköögi kokaraamat”, lk 397. Kuid olen seda oma maitse järgi kohandanud.

Head isadepäeva!

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: